Energi

Energideklaration

En energideklaration är ett bevis av en byggnad som visar den beräknade energi prestandan och kostnadseffektiva åtgärder utan att försämra inomhusklimatet. Deklarationen ska även redovisa referensvärden för att byggnadens ägare på ett enkelt sätt ska kunna jämföra sin egen byggnad med andra liknande byggnader.

Lagen om energideklarationer lagstadgades 1 oktober 2006. Enligt lagen ska en- och tvåbostadshus energideklareras vid försäljning eller nybyggnation efter 1 januari 2009, läs mer hos Boverket.

Våra certifierade energiexperter har sedan 2009 utfört över 5000st energideklarationer. För oss är kvalité viktigt, därför utför vi alltid platsbesiktning i samband med en energideklaration. Och när vi ändå är på plats passa på att fråga.

Energieffektivisering

Enspecta har stor kunskap om byggnadsfysik ventilation drift och värme. Du kan du vara säker på att våra energikonsulter gör allt för att just din byggnad ska förbruka så lite energi som möjligt utan att försämra inomhusklimatet, vi hjälper dig även att ta fram ekonomiska planer, investeringskalkyler åtgärds och produktalternativ .

Vi vet idag med erfarenhet att de flesta byggnader har en stor effektiviseringspotential med ofta väldigt små medel. Ditt sparande börjar med att kontakta oss.