Fukt

Fukt och mögelskador

Fukt och mögelskador är tyvärr vanliga och upptäcks ofta när det är för sent. När vatten kommer i kontakt med organiskt material kan mögel och röt skador uppstå. Detta orsakar i sin tur ett dåligt inomhusklimat för oss människor att vistas i, dålig lukt och slutligen försvagas även byggnadens konstruktion. Oavsett om du äger en villa eller en kommersiell fastighet hjälper vi dig att mäta, utreda, konsultera och förbättra byggnadens fukt-relaterade problem.

Fuktmätning

I princip alla byggnader har några typer av riskkonstruktioner, det kan vara krypgrunder, tilläggsisolerade vindar, låglutande tak men även konstruktioner som blivit ombyggda med tiden. När ett hus byggs om finns också risken att man bygger fel.

Vi på Enspecta synar huset i sömmarna och letar efter konstruktioner som har en påtaglig risk för att orsaka väsentliga fel i byggnaden. Med hjälp av fuktmätnings instrument mäter vi fuktstatus och kan på så sätt redovisa om, var och varför byggnadsdelen är skadad samt vilka åtgärder som bör vidtas.

Om du ska sälja eller köpa en byggnad är det lämpligt att göra en fuktkontroll för att med större säkerhet känna till fuktförhållandet i byggnaden så att inte överraskningar uppkommer i framtiden. Vi utför fuktmätning i alla typer av byggnader

Fuktmätning

Jag vill bli kontaktad!

    Genom att använda detta formulär accepterar du att denna webbplats lagrar och bearbetar dina uppgifter.